Patria Patriilor

Textul original de Varg Vikernes

Din ultimele 500.000 de ani ai istoriei noastre Europene, noi am fost vînator-culegători pentru cel puţin 490.000 de ani, şi am trăit doar în amplasări permanente cu siguranţă nu mai mult de 10.000 de ani. Asta înseamnă că noi am fost vînător-culegători cel puţin 98% din ultimii 500.000 de ani. În alte cuvinte, stilul de viaţă de tip nomadic este adînc întipărit în sîngele nostru şi puteţi să priviţi la toate impulsurile nostre spre călătorie, turism şi în general toate deplasările nostre de jur împrejur, prin această lumină.

Totuşi vînător-culegătorii Europeni nu călătoreau doar tot anul împrejur. Ei construiau sate(de obicei din corturi) şi stăteau pentru o periodă îndelungată de timp pe acelaşi loc pînă ce îşi demontau echipamentul şi luau o mare parte din el cu ei către noile locuri. Cel mai des ei migrau vara spre Nord, iar Iarna spre Sud, asemenea multor păsări care încă mai fac astfel(cu toate că păsările călătoresc cu mult mai departe, careva chiar de la Polul Nord spre Polul Sud!).

În zilele noastre, foarte des noi credem că călătoriile îndepărtate erau aproape imposibile pentru strămoşii noştri, fiindcă ei nu aveau în posesiunea lor nici automobile, nici avioane, nici chiar corăbii… totuşi a călători pe jos pe distanţe lungi nu era o mare greutate pentru ei. Ei erau cu mult mai puternici şi în condiţii fizice cu mult mai bune decît suntem noi azi, deci ei puteau uşor să călătorească în mediu 30 km pe zi, cărînd şi tîrînd de-a lungul drumului întregul său echipament, aşa cum de fapt întotdeauna o şi făceau, şi probabil că ei erau în stare să călătorească zilnic chiar mai mult ca asta, pe periode mai îndelungate de timp. Călătoria cu o aşa viteză ar fi luat, d. e. de la Copenhaga la Roma, aproximativ doar 2 luni. Posibil că ei stăteau pe acelaşi loc pe o durată de 4 luni înainte ca să călătorească iarăşi timp de 2 luni şi apoi repetau acest proces două ori pe an. Cel mai probabil e că ei nu se mai întorceau la acelaşi loc de tabără în fiecare an. Asta înseamnă că orice trib sau chiar toate triburile din Europa puteau trăi oriunde în Europa. De exemplu Eu, cu strămoşii mei în întregime Scandinavi pe cît e posibil de văzut în negura timpului, aş fi putut să am strămoşi ce trăiau în Italia în aceeaşi măsura ca şi în Scandinavia, sau în Spania, Irlanda, Polonia, Grecia, cîmpiile Ruse sau în orice alt loc din Europa(cuprinzînd Africa de Nord, de asemenea parţi ai Orientului Mijlociu şi Asiei Centrale, întrucît toate fiind la origini populate de Europeni).

De asemenea strămoşii noştri o fi fiind strîns legaţi de pămînturile ce le locuiau cîndva, clar că aceste pămînturi nu erau o parte sau alta a Europei, dar cel mai degrabă că întregul continent al Europei! În zilele noastre, fiecare din noi s-a stabilit pe un deluşor sau munte propriu, pe-un cîmpuleţ sau într-o pădurice, şi încă mai pretindem că acest picioruş de plai este patria noastră! Ne-am dezvoltat diferit, ne-am numit diferit zeităţile noastre, am avut impulse diferite precum şi diferite adăugări genetice(prin contacte cu diferite rase ne-Europene, în special în Europa de Sud) şi aşa mai departe, dar în general noi încă mai suntem aceeaşi – o Europă şi o rasă/specie Europeană, cu o religie Europeană. Noi toţi suntem Fraţi şi Surori şi trebuie să ne comportăm unul cu altul corespunzător. Forţele vitale ale Europei este în noi toţi. Vocile strămoşilor noştri Europeni poate fi auzit de noi toţi, de ne străduim să ascultăm. Adevărata Patrie a noastră este Europa!

Tradus de TewdwaR Leukessøn-Lazarius.

4 gânduri despre „Patria Patriilor

  1. Pingback: The Fatherland of Fatherlands | Thulean Perspective

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s